Stai intr-un oras mare, iar vara aerul devine insuportabil si nu poti sa te odihnesti, nici daca lasa geamul si usile deschise? Ei bine, poti sa iti instalezi un aparat de aer conditionat si ai scapat de problema caldurii.

 

Cum sa aleg un aparat de aer conditionat?

 

Foarte simplu, mai intai te hotarasti unde vrei sa il montezi, pentru ca un aparat nu trebuie mutat. Odata mus, acolo trebuie sa stea. Daca te-ai hotarat si vrei sa iti pui aparatul in sufragerie, pentru ca acolo va adunati toata familia, foarte bine. I-ati un aparat de 9000BTU.

 

Am auzit ca un aparat poate sa creeze probleme in ceea ce priveste sanatatea, mai precis respiratia?

 

O afecteaza, dar intr-o anumita masura. Trebuie sa aveti grija la filtru, acesta trebuie curatat mereu, mai ales in lunile de vara, cand aparatul merge nonstop. Daca nu este curatat, aparatul nu mai functioneaza cum trebuie.

 

Respectand aceste indicatii, veti prelungi durata de viata a aparatului, dar in primul rand veti proteja sanatatea dumneavoastra si a familiei.

 

Cu cat incarca facutura la energie?

 

Aparatele au o clasa foarte buna si anuma A, asta inseamna ca factura nu va fi una mare, se adauga cativa lei. Sunt alte aparate care incarca factura si anume: televizorul si calculatorul. Dar este bine sa va uitati, deoarece sunt aparate care au si clasa B sau D.

 

La ce altceva mai trebuie sa ma uit?

 

Nivelul de zgomot

 

Cu siguranata nu iti doresti un aparat galagios, care sa lase acea impresie de zgomot de fundal deranjant. Nivelul de zgomot al unitatii interne ar trebuie sa fie cuprins intre 45-50dB.

 

Tehnologia folosita

 

Un aparat bun ar trebui sa aiba tehnologie inverter, pentru ca s-a constat ca aparatele care folosesc aceasta tehnologie consuma cu 30% mai putin fata de aparatele care nu o au. Compresorul functioneaza la capacitate maxima pana cand temperatura este adusa la un nivel optim, dupa aceea viteza scade automat.

 

La functii, un numar mare te ajuta sa manevrezi aparatul mai usor. Daca aparatul are auto-restart, autocuratare, timer, mod sleep, mod economic, este perfect.

 

Auto-restart, aceasta va reporni automat aparatul in cazul unui pene de curent.

 

Timer- puteti seta ca aparatul sa porneasca la orice ora, de exemplu il setati dimineata cand plecati la birou iar cand ajungeti acasa sa fie bine.

 

Cat este de important brandul?

 

Foarte important. Daca aparatul este de la o firma cunoscuta international nu veti avea probleme deloc. Un aer trebuie cumparat doar de la producatori de renume, si nu din supermarketuri. Acelea sunt puse acolo pentru a va indemna sa cumparati, dar nu sunt deloc bune. Cele mai bune aparate de aer conditionat sunt de la Carrier, Daikin, Gree si Midea.

 

Eu recomand ca, aparatul sa il cumparati din magazinul online emag, deoarece au foarte multe modele, astfel ca il puteti alege mai usor pe cel potrivit. In plus puteti seta sa vina si cu kitul de insatalare (contra cost), asa nu vei mai sta sa cautati un instalator. Au venit, au adus aparatul, l-au instalat si gata.